Helder communiceren met shampoo

Je hebt mensen die de shampoofles leeg maken. En je hebt mensen die dat niet doen.

Met als resultaat:

Een hele batterij flessen shampoo, doucheschuim en badolie op de badrand. In alle variaties. Van vol tot half vol. Van een restje tot zelfs helemaal leeg. De staat van de fles is niet helder. Want aan de buitenkant zie je niet of de fles leeg of vol is. 

Wat ook niet helpt: iedereen in dit huishouden heeft deels eigen shampoo en/of doucheschuim. En ook al voelt de fles leeg. Dat is ‘ie misschien niet. Het kan maar zo zijn dat het laatste restje nog bewaard wordt voor een speciale gelegenheid.

Het is je waarschijnlijk al duidelijk: ik behoor tot degene die de fles leeg maakt. Pas daarna pak ik een nieuwe. Logisch toch?

Zo’n hele badrand vol met flessen is alleen maar irritant. Ook omdat je soms denkt dat er nog heel veel shampoo en doucheschuim is. Maar dat hoeft dan niet zo te zijn. 

Volle flessen op z’n kop zetten, is nog zo’n dingetje. Want dan lijken ze bijna leeg, maar dan zijn ze dat niet. Gewoon niet doen dus.

Simpel toch. 

Je begrijpt het al: ik houd van helder communiceren op alle vlakken. Ook als het gaat om flessen shampoo op de badrand.

NB de foto is gemaakt bij mijn dochter thuis. Net nadat ze lege, open geknipte flessen en flessen met restjes had weggegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *